Коктейлі з самогоном – вибір тих, хто хоче якість поєднувати із задоволенням. Коктейль у перекладі з англійської означає «півнячий хвіст» за свій ефект і красу, що бадьорить. У нашій країні це слово з'явилося на початку 20 століття і означає напій, що складається з кількох видів спиртного з добавкою соку, фруктів, спецій та інших інгредієнтів.
Коктейлі з самогоном подобаються багатьом із низки причин:
- бажання розбавити міцний смак, що обпалює;
- хочеться кольору та оригінальності, що створює відчуття свята.
Поради щодо приготування
Збираючись влаштувати вечірку з коктейлями на самогоні, слід дотримуватися таких нехитрих правил:
- використовувати дистилят подвійний перегонки, чистий та м'який. Фортеця бажано на рівні горілки – 38-40 градусів. Первач не підійде, він додасть міксу неприємного запаху та присмаку;
- перевагу краще віддати домашньому соку, найкраще свіжому;
- інгредієнти мають бути свіжими та якісними;
- створюючи шаруватий напій, кожен шар треба вливати акуратно (за лезом ножа).
Велике значення має та оформлення. Напій повинен викликати бажання випити, збуджувати апетит. Для розливу використовується гарна ємність . Найкраще підходять хайболи – високі склянки, які прикрашають. Найпростіше – прикрасити цукром. Для цього верх склянки занурюють у сік, а потім у цукор. Подають із льодом та соломинкою. Можна прикрасити стружкою цедри лимона, ягідкою, часточкою інгредієнта, що використовується для приготування. Вид напою стане цікавішим.
Зверніть увагу, що спирт не рекомендують додавати молоко і яєчний білок. Під впливом міцного алкоголю вони можуть звернутися, випавши на дно келиха у непривабливий осад. Деякі натуральні соки при контакті з самогоном можуть набути вигляду желе. На смак це не вплине, тільки на зовнішній вигляд.
Пити коктейлі потрібно у приємній розслаблюючій обстановці. Як закуска підійдуть шоколадні цукерки, фрукти, сир. П'ються вони легко, із задоволенням, але їхня дія підступна. За вечір не варто вживати більше одного-двох келихів.
Рецепти приготування
Користуючись перевіреними рецептами, ви можете бути впевнені, що напій вийде справді смачним. В основному рецепти коктейлів із самогоном – це модифікація добре відомих та популярних міксів.
Ми пропонуємо вам кілька найпоширеніших, які обов'язково сподобаються вашим гостям
"Викрутка". До речі, звідки взялася ця назва невідомо. Готується елементарно з розрахунку 1 до 2. На 50 мл дистиляту потрібно 100 мл апельсинового соку. У склянку наливається самогон, додається сік, перемішується. За бажання можна додати кубики льоду, прикрасити часточкою апельсина. Якщо пропорції спирту та соку поміняти місцями (на 100 мл спирту – 50 мл соку), то вийде «Зворотня викрутка». У принципі, під час створення цього напою точність рецептури не найголовніше. Пропорції можна складати на свій смак.
"Дикий Мохіто" ("Мохітівка"). На відміну від класичного «Мохіто», замість лайма в ньому використовується лимон і трохи інші пропорції:
- 30 мл спирту;
- 1 середній лимон; 70 мл мінералки (газованої) або Спрайту;
- 1 ст. ложка цукру;
- 4-5 листків м'яти.
З половинки лимона в келих|склянку| видавити сік. Цедру зрізати спіралькою і покласти на дно. Додати цукор, м'яту. М'яту подрібнити ложкою. Додати лід, самогон та мінералку або спрайт. Можна прикрасити кільцем лимона.
«Кривава Маша» за аналогією з «Кривавою Мері». Вам знадобиться:
- 50 мл дистиляту;
- 100 мл томатного соку;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 1 гілочка петрушки;
- спеції (сіль, чорний мелений перець) на смак.
Покласти у склянку лід. Додати самогон, томатний та лимонний сік. Посолити, поперчити. Прикрасити гілочкою петрушки та кільцем лимона.
"П'яний російський". Це оригінальний варіант відомого коктейлю «Чорна російська. Замість кавового лікеру використовують міцну каву, зварену в турці або в кавомашині, без гущі. Найкраще порція еспресо. Мікс на основі розчинної кави гіркуватиме. Інгредієнти:
- 100 мл самогону;
- 30 мл кави.
У келих кладеться лід, додається дистилят і кава. Якщо ви додасте вершки (10-15 мл), то отримаєте «П'яну білу російську».
Шаруваті коктейлі – не тільки приємні на смак, а й надзвичайно красиві. Ось смачний рецепт:
- 70 мл самогону;
- 20 мл червоного лікеру (полуничний, вишневий, малиновий, гранатовий);
- 40 мл апельсинового соку з подрібненою м'якоттю;
- 30мл червоного десертного вина.
У великий келих покласти лід і акуратно вливати інгредієнти у строгій послідовності, щоб вони не змішалися: лікер, самогон, апельсиновий сік з м'якоттю, вино. П'ють через соломинку.
Ви можете самі вигадувати рецепти, експериментуючи та додаючи інгредієнти на свій смак. На вас обов'язково чекають приємні сюрпризи у вигляді нових несподіваних смакових відтінків.
https://samogon.net.ua