Часто колеги привозять із відпустки смачні та міцні напої. Це може стати не тільки приводом для тимбілдингу, а й причиною головного болю вранці. Ми підготували гід, щоб ти знав на що йдеш, беручи в руки келих з віскі або ромом.
Напої розсортовані за зростанням — від наслідків, що викликають найнешкідливіші, до найважчих.
10. Горілка
У горілці мінімум шкідливих добавок, барвників та отруйних речовин, тому ранок після неї буде таким самим чистим і ясним, як її склад. Якщо її правильно пити, то прокинетеся у своєму ліжку, а не в реанімації (після дешевих "слабоалкоголок" можна вирушити зі свята прямо в морг).
Ситний сніданок - чудовий засіб від похмілля. Випивши напередодні, добре поснідати перед виходом на роботу.
Але якщо ви п'янієте від пляшечки пива, горілку не треба пити. Інакше буде дуже соромно дивитися на фотографії, якими вас "тролитимуть" друзі.
9. Джин
Після якісного джину не буде нічого поганого, хіба що ви вип'єте 2-3 пляшки самостійно. Джин – міцний, високоградусний напій, який потрібно купувати у перевіреному місці. Інакше й самі станете справжнім джинном, надовго замкненим у чарівному будинку.
В історії напою є епізод під назвою "Лондонська джиноманія". У другій половині 18 століття столиця Британії була схожа на суцільний бордель, де джином, привезеним у країну Вільгельмом ІІ, напивались усі жителі міста: від дрібних підприємців та військових до багатодітних матерів. Це були дикі часи, позбавлені моралі, сповнені п'яної зневіри та зухвалості.
Після джину людина стає сумною, зухвалою і грубуватою, тому слідкуйте за своєю поведінкою, якщо не хочете, щоб вас викинула у сміттєвий бак охорона клубу. Хоча якщо і викине, вранці ви просто обтруситеся і поїдете на роботу.
8. Біле вино
Якщо перед вами стоїть пляшка хорошого (або середнього за якістю) вина, але ви сумніваєтеся "пити чи не пити", сміливо зробіть свій вибір на користь "пити". Завтра ви виглядатимете бадьоро і свіжо, ніхто не сумнівається у вашій порядності. У вині багато корисних речовин, які вбивають віруси та бактерії, сприяють виведенню мокротиння, лікують шлункові захворювання. Щоправда, пакетованого вина незрозумілого походження це не стосується.
Після однієї пляшки гарного вина ви станете романтичною особою, яка сміється та радує оточуючих. А якщо випити дві пляшки, зранку побачите все довкола у стилі модернізм.
7. Коньяк
У виборі коньяку легко помилитися. Щоб його зробити і витримати хоча б 2 роки (в ідеалі – 10-25 років) у дубових бочках, потрібне дороге обладнання. Нечесні виробники створюють подобу справжнього коньяку за допомогою барвників та добавок. Ефект від такого пійла запам'ятається надовго, якщо закусувати його солоними огірками.
А якщо додати поганий коньяк у гарячу каву, отруїтися цією сумішшю можна через пару ковтків. З кави можна пити лише гарний коньяк.
6. Пиво
Опитування автора статті відвідувачів соціальних мереж мережах показало, що пиво стало причиною найстрашнішого похмілля в їхньому житті. Пиво вважається "легким" напоєм, тому багато хто "переборщує" зі своєю дозою. Спочатку ефект від випитого видається незначним. А коли пиво починають змішувати із вином, горілкою та іншим алкоголем, витримати це можуть не всі.
У справжньому пиві є лише вода, хміль та солод. Якщо на етикетці вказані хімічні добавки, сиропи та відвари, завтра ви лежатимете на дивані, закриватимете голову подушкою і грубо себе обзиватимете.
5. Ром
З пляшкою гарного рому — неодмінним атрибутом безтурботного життя пірата — можна відчути себе справжнім Джеком Горобцем. Проблема рому в тому, що для його виробництва використовують багато цукру, який впливає на загальне самопочуття та сприяє мігрені, яка триватиме всю ніч та цілий день після вечірки. Щоб зменшити дію алкоголю, вибирайте світлий, прозорий ром – у ньому менше добавок, ніж у інших різновидах.
4. Настойки ("Бехеровка", "Егермейстер", абсент)
Чим чистіший алкоголь, тим він менш небезпечний для організму. До складу трав'яних настоянок входять ароматичні олії, екстракти трав та високоякісний етиловий спирт. Тому людині важко "перетравити" абсент, "Бехеровку" та самбуку.
3. Червоне вино
Краснове вино – неодмінний атрибут романтичної обстановки. Після кількох келихів ви полюбите експериментальний джаз, сучасну літературу та мистецтво авангардистів. Якщо випити багато, вранці проспіть роботу і не зможете підвестися з ліжка, щоб вимкнути будильник. Сил не вистачить навіть вгамувати спрагу. Дуже повільно, доклавши величезних зусиль, ви сповзете з дивана і виглянете на вулицю. Щоправда, сонячне світло — не зовсім те, що зараз потрібно очам. А в офісі розпочнеться напад депресивного екзистенціалізму ("Чому я живу?", "Що я роблю на цій роботі вже другий рік?"). Втома та почуття розбитості - симптоми похмільного синдрому.
Наслідки від поганого вина пройдуть за три дні, від хорошого — за день.
2. Віскі
Є думка, що коріння цього напою сягає період стародавньої Месопотамії (близько 2 тисяч років до н.е.). Інші стверджують, що його створили у першому столітті олександрійські греки. Як би там не було, зараз віскі асоціюється з англійськими барами, де алкоголь ллється річкою, а шалений натовп починає бійки.
Після віскі людина стає доброю і спокійною. Седативну дію напою помітили ще давні ченці, які використовували його як ліки.
Пити віскі потрібно повільно, розтягуючи насолоду, маленькими порціями. Якщо ви задумали випити цілу пляшку самостійно або змішати віскі з іншим алкоголем, ранком проклинатимете той день, коли народилися на світ. У віскі багато добавок та олій, які погано впливають на печінку та загальний стан організму.
1. Шампанське
У шампанському є бульбашки вуглекислого газу, які сприяють миттєвому всмоктування алкоголю в кров, тому шампанське – лідер похмільного хіт-параду.
Найгірше вранці буде тому, хто випив шампанського більше, ніж здатний витримати. Довгий і болісний головний біль, сухість у роті, нудота, депресія, страх яскравого світла та гучних шумів — це не повний список того, з чим доведеться зіткнутися нещасному наступного дня. Допоможе міцний сон, легка, але ситна їжа та рясне питво.
Змішувати шампанське з пивом, вином і горілкою одно самогубству, а неякісний напій невідомої фірми на пару днів перетворить ваше життя на справжнє пекло.
Авторский самогонный аппарат!
Топ-10 алкогольних напоїв за ступенем важкості похмільного синдрому
06.07.2021
Джерело: Купить самогонный аппарат
Інші статті
02.08.2024
Змійовик - це обов'язкова частина самогонного апарату, призначена для конденсації пар спирту за рахунок відведення тепла водою або повітрям через стінки. Незважаючи на складне визначення будь-яки...
29.07.2024
Шанувальники домашнього самогоноваріння постійно експериментують з новими рецептами, підбирають різні види вихідної сировини для приготування браги, щоб отримати в результаті незвичайний напій із...
29.07.2024
Якість домашнього самогону залежить від матеріалів та дотримання технології перегонки. Крім води та спирту брага містить шкідливі домішки, які можуть бути небезпечними для організму. Готовий прод...
29.07.2024
Хороший самогон визначати на вигляд не годиться, він не обов'язково повинен бути кристально прозорим. Насамперед якість визначається за смаком. Навіть у каламутного самогону, якщо немає неприємно...
26.07.2024
Ні для кого не секрет, що купуючи спиртне в магазині, вам не гарантують, що ви не нарветесь на підробку. Хоча самогон і не відноситься до елітних напоїв, зате кожен любитель домашнього самогонова...