ІНСТРУКЦІЯ:
Загальні вказівки
1.1. Самогонний апарат призначений для виробництва напоїв, що базуються на процесі дистиляції в домашніх умовах.
1.2. При покупці виробу перевірте комплектність та відсутність механічних пошкоджень.
1.3. Перед використанням виробу обов'язково ознайомтеся з цим посібником з експлуатації.
2. При отриманні апарата новою поштою дайте йому провітритися не менше 24 годин. При першому використанні прокип'ятіть 10-15 хвилин звичайну воду, щоб очистити і промити всі елементи апарату. В апараті використовується харчовий силіконовий клей на оцтовій основі, після 1-2 перегонів оцтовий запах зникне.
ЗБИРАННЯ І РОЗБІРКА апарату не вимагає ключів, всі вузли закручуються руками.
4. Вимоги щодо безпеки.
Користувач несе повну відповідальність за безпеку при використанні виробу.
4.1 Перед використанням виробу уважно прочитайте посібник користувача.
4.2 Не заповнюйте основну ємність більш ніж на 4/5 об'єму.
4.3 Не нагрівайте виріб без води. Мінімальна кількість води не менше ¼ об'єму.
4.4 Будьте обережні, поверхня виробу гаряча, стережіться опіків.
4.5 Під час нагрівання на газовій плиті полум'я не поширюється за межі виробу.
4.6 Після кожного застосування мийте виріб гарячою водою із застосуванням рідкого миючого засобу. Не використовуйте абразивні миючі засоби для чищення.
ВАЖЛИВО! Для нормальної роботи апарата необхідно тоненька цівка води в змійовику, НЕ ВКЛЮЧАЙТЕ СИЛЬНИЙ НАПІР ВОДИ і стежте, щоб не перегиналися шланги підведення і відведення.
5. Влаштування виробу.
1. Термометр
2. Кришка основної ємності
3.Основна ємність
4. Сухопарник
5. Шланг для підключення охолодження
6. Клапан для використання в режимі скороварки
7. Перехідник на кран для підключення охолодження
8. З'єднувальні шланги
9. Вхід у сухопарник
10. Вихід із сухопарника
11. Випускний штуцер
12. Зливна трубка
13. Впускний штуцер
ВАЖЛИВО! Перед кожним використанням виробу перевірте працездатність клапана безпеки. Клапан безпеки при відмові або несправності в роботі забезпечує зниження внутрішнього тиску та зберігає його на рівні робітника.
Правильно підключіть охолоджувач. Нижній штуцер це вхід води від крана, верхній штуцер вихід води в мийку, не створюйте тиску в холодильнику, вода повинна текти невеликим струмком без тиску. Не використовуйте затискачі та хомути для кріплення шлангів для підведення води до холодильника.
6.Порядок підготовки та робота.
6.1 Розпакуйте виріб. Протріть корпус і деталі чистою вологою тканиною.
6.2 Зберіть виріб.
ВАЖЛИВО! Гайки металевих шлангів закручувати РУКАМИ без використання ключа.
6.2.1 Викрутіть гайку гофрованого шланга 8( 50см) (див. фото-схему) одним кінцем в отвір основної ємності, а іншим у вхід у сухопарник 8 (менший отвір з трубкою всередині сухопарника).
У моделі з двома сухопарниками спочатку з'єднайте сухопарники між собою з'єднувальним гофрованим шлангом (30см) у наступному порядку: більший отвір першого сухопарника з'єднуємо з меншим отвором із трубкою всередині другого сухопарника.
6.2.2 Вкрутіть гайку гофрованого шлангу 10 (30см) одним кінцем у вихідний отвір сухопарника 10 (більший отвір без трубки всередині), а іншим у вхід в охолоджувальну ємність (отвір у кришці охолоджувальної ємності).
6.2.3 Підключіть гнучкими шлангами воду для охолодження: до штуцера 13 – введення води, до штуцера 11 – стікання води (див. фото-схему).
6.2.4 При появі конденсату зі зливальної трубки 12 відрегулюйте нагрівання основної ємності 1 і подачу води на охолодження в ємність охолодження.
6.3 При використанні основної ємності в якості скороварки необхідно клапан безпеки з перехідною гайкою вкрутити в отвір в основній ємності (замість гофрованого шлангу). У момент закипання вмісту в каструлі перевірте працездатність клапана.
Сухопарник-кришку перед використанням змастіть олією зіткнення з банкою. Розкручує кришку тільки після остигання банки.
Самогонные аппараты https://samogon.net.ua